هر اتاق را چه رنگي كنيم؟

۲۷ بازديد

رنگ ها تأثير شگفت انگيزي در تغيير فضاي حاكم بر هر مكاني داشته و ارتباطي تنگاتنگ با سلامت رواني و احساس آرامش ما دارند. شناخت رنگ در كنار عوامل ديگري از جمله نور مناسب به ما كمك مي كند با هزينه هايي كمتر چيدمان بهتري داشته باشيم.

به طور كلي براي تصميم گيري به منظور انتخاب رنگ يا هر تغيير ديگري در چيدمان با دو سليقه روبه‌رو هستيم : يكي سليقه تك تك افراد خانواده و ديگري سليقه عمومي خانواده. بر همين اساس بايد در فضاي اختصاصي هر يك از افراد خانواده حتما به نظر خود آن ها احترام بگذاريم؛ براي مثال اگر فرزندمان اتاق مخصوص به خود دارد و دوست دارد كه از رنگ خاصي براي اتاقش استفاده شود، با عنايت به راهنمايي هايي كه در آينده خواهيم كرد، به نظر او توجه كنيم. سليقه عمومي نيز بايد در فضاهاي عمومي خانه مثل اتاق نشيمن، آشپزخانه و... در نظر گرفته شود.

رنگ بد يا رنگ خوب
در انتخاب رنگ ها بايد به اين اصل توجه كرد كه هيچ رنگي بد يا خوب نيست. زماني رنگ خوب است كه با نور و ديگر رنگ هاي مجموعه همنشيني و تناسب لازم را داشته باشد. به ندرت اتفاق مي‌افتد كه حتي اگر متخصص هم باشيم 3 رنگ اصلي يعني زرد، آبي و قرمز را بتوانيم با هم به كار ببريم. استفاده از اين 3 رنگ مانند رنگ غروب آفتاب است كه هر 3 رنگ را در بردارد. انتخاب 2 رنگ با زمينه هاي تاريك تر و روشن تر كنار هم ممكن است فضا را زيباتر نشان دهد و نيازي نيست همه رنگ ها را با هم به كار ببريم؛ مثلا كسي رنگ نارنجي را دوست دارد. اين رنگ تركيبي از زرد و قرمز است كه هر دو رنگ گرم است و بنابراين تركيب آن ها نيز يك رنگ گرم را تشكيل مي دهد؛ بر اين اساس اگر به قرمز بيشتر نزديك شود، بهتر است در فضاهايي استفاده شود كه به انرژي بيشتري نياز دارد مثل اتاق نشيمن و آشپزخانه يا محل استراحت و خواب. استفاده از رنگ سفيد، نارنجي را روشن تر مي سازد و خاكستري و سياه آن را تيره تر خواهد كرد. وي با تكيه بر اين موضوع كه با شناخت تركيب رنگ‌ها مي توان گرما يا سرماي هر رنگي را با كمك رنگ هاي سازنده آن كم يا زياد كرد، توضيح داد كه اگر رنگي مثل بنفش را كه رنگ متعادل و تركيبي از قرمز (رنگ گرم) و آبي(رنگ سرد) است، در نظر بگيريم، مي توانيم با تقويت رنگ آبي آن را سردتر كنيم و با افزايش رنگ قرمز، بنفش گرم تري به دست آوريم. بنفش، رنگ بسيار خوبي است كه مي تواند در اتاق نشيمن استفاده شود، اگر بخواهند از آن به عنوان رنگ ديوار استفاده كنند بايد آن را سردتر كنند تا روشن تر شود.

رنگ هاي همنشين
گاهي افراد به خاطر علاقه به يك رنگ خاص دوست دارند تمام وسايل را از همان رنگ انتخاب كنند، در صورتي كه بايد حدود 10 تا 20 درصد تضاد بين رنگ ها را رعايت كنيم؛ براي مثال در مقابل رنگ بنفش، استفاده از كمي رنگ زرد كه در چرخه رنگ ها مقابل آن قرار دارد، فضا را خيلي زنده تر خواهد ساخت؛ مثلاً مي توان از آن در پرده، كوسن يا موارد ديگري بهره برد. نبايد با تركيب رنگ هاي مختلف با زيربناهاي متفاوت، زيبايي محيط را از بين ببريم. با انتخاب يك رنگ مبنا مي توانيم با آن بازي كنيم و در كنار آن به صورت هنرمندانه و درست از رنگ هاي ديگر استفاده كنيم.

رنگ در كنار نور، خودش را خوب نشان مي دهد و با توجه به ميزان نوري كه در فضاها داريم، مي توانيم رنگ مناسب انتخاب كنيم؛ از اين رو در اتاق هايي كه نور آفتاب نداريم، استفاده از رنگ گرم مناسب است تا سرماي اتاق را بگيرد ولي در اتاق هاي رو به آفتاب به خاطر گرمايي كه در آن وجود دارد، استفاده از رنگ هاي كمي سرد مناسب تر است. اين موارد درباره اتاق هاي عمومي مثل نشيمن و پذيرايي كه در آن به انرژي بيشتري نياز داريم، صدق مي كند، درباره اتاق هاي ديگر در فرصت هاي مناسب به ارائه توضيحات بيشتري مي پردازيم.

بهترين رنگ براي اتاق نشيمن
به طور كلي در فضاهاي عمومي منزل مثل اتاق نشيمن بهتر است از رنگ گرم استفاده شود، به خصوص اگر در مناطق سردسير زندگي مي كنيم، در مناطق گرمسير، فرمول تغيير مي‌كند و به رنگ هاي سردتر بيشتر نياز داريم. براي اين منظور بايد رنگ ها را بشناسيم و تشخيص دهيم چه رنگ‌هايي سرد و چه رنگ هايي گرم است. در چه فضاهايي چه رنگ هايي مناسب است؛ استفاده از رنگ هاي خنثي مثل خاكستري كه تركيب سفيد و سياه است، رنگ مطمئني است كه به محيط آسيبي نمي رساند و در هر فضايي قابل استفاده است.

منطقه جغرافيايي، اقليم و آب و هوا، جهت اتاق (جنوبي يا شمالي)، نور و حتي فصل هاي سال عواملي است كه در انتخاب هاي ما تأثير مي گذارد. ما نمي‌توانيم در هر فصل سال، مبلمان هاي خود را تغيير دهيم ولي مي توانيم كوسن هاي خود را با رنگ هاي مناسبي به كار ببريم؛ مثلاً در زمستان، كوسن با رنگ زرد و در تابستان با رنگ سبز و آبي مي تواند به ما كمك كند. تركيب رنگ ها به صورت كمرنگ و پررنگ در پرده ها، روتختي، مبلمان و ديگر وسايل دست ما را در زيباسازي محيطمان باز مي‌گذارد. براي اتاق خواب رنگ هاي سرد با زمينه هاي بسيار روشن مثل آبي و سبز روشن يا پسته اي روشن مناسب است چون آرامش بخش هستند. در اتاق نشيمن استفاده از خاكستري مناسب نيست چرا كه افراد خوابشان مي گيرد. توصيه مي شود در آشپزخانه رنگ خورشيد و شاد به كار رود؛ مثلاً تركيب رنگ گرم و سرد در قالب استفاده از پارچه اي سبز با گل هاي قرمز، به اين ترتيب صبح مان را با رنگ هاي شاد آغاز مي كنيم.

 

منبع: https://www.beytoote.com/mode/decor/color1-any1-room1.html

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.